İSTANBUL OYUNCAK MÜZESİ

İstanbul Oyuncak Müzesi

"Bir ülkenin geleceği, o ülkedeki politikacıların vaatlerinde değil, çocukların oyunlarında ve hayallerindedir." diyen Sunay Akın tarafından, 23 Nisan 2005 tarihinde kurulan İstanbul Oyuncak Müzesi, Türkiye'de ilk olma özelliğine sahiptir.
Sadece çocuklara değil, yetişkinlere de hitap eden müzede, Sunay Akın'ın dünyanın her köşesinden getirdiği eşsiz ve değerli oyuncaklar, 20 yılda 40'ı aşkın ülkedeki koleksiyonerlerden, antikacılardan ve açık artırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurulmuştur.
1700'lü yıllardan günümüze kadar olan oyuncaklar, Sunay Akın'ın aile yadigarı olan Göztepe'de bulunan tarihi köşkte sergilenmektedir.
Oyuncaklar temalarına göre gruplara ayrılmış. Bu bölümlere Uzay, Kızılderili, Denizaltı gibi temalarına uygun isimler verilmiştir. Uzay odasına geldiğinizde kendinizi uzayda gibi hissediyorsunuz.
Apollo 15/Endeavour uzay aracı, 26 Temmuz-7 Ağustos 1971 tarihleri arasında gerçekleştirdiği uzay uçuşunda, müzenin uzay bölümünde sergilenen Türk Bayrağı'nı da kumanda modülünde taşımıştır.
Uzayda 295.2 saat, ayda 3 gün kalan ve toplam 1.4 milyon mil uzay yolculuğu yapan tarihi Türk bayrağı ABD'de yaşayan iş adamı Ekmel Anda tarafından bir Amerikalı koleksiyonerden satın alınarak İstanbul Oyuncak Müzesi'ne bağışlanmıştır.
Oyuncak trenlere bakarken kendinizi bir trenin kompartımanının içinde buluyorsunuz. Gerçek tren koltukları, gerçek tren perdeleri, gerçek tren pencereleri ve tren sesi. 
Gerçek tren penceresinin ardında oyuncak trenlere dokunmadan ancak onları tüm gerçekliğiyle hissetmenizi sağlayan müzede her şey en ince detayına kadar düşünülmüş.
"Gelişmiş ülkelerde oyuncak çocuklara hayalleri çoğalsın, gelişsin diye alınırken, geri kalmış ülkelerde oyuncak çocuklara oyalansın diye alınır."Sunay Akın

Sunay Akın, müzede oyuncakları hayaller ve gerçeklikler ile birlikte ziyaretçilere sunuyor. 
Müzede aynı zamanda çocukların ve yetişkinlerin ilgisini çekecek atölye çalışmaları, eğitimler ve sohbetler düzenlenmektedir.
Müzenin en alt katında masalsı bir konseptte kafe bulunmaktadır. Gezinizden sonra burada biraz soluklanıp bir şeyler içebilirsiniz. Ayrıca rezervasyonla  kahvaltı ya da doğum günü kutlamaları için de tercih edebilirsiniz.

İstanbul Oyuncak Müzesi Nerede ve Nasıl Gidilir?


İstanbul Oyuncak Müzesi’ne İETT otobüsleri ile gelmek isteyen ziyaretçiler, Kadıköy’den kalkan ve Göztepe’den geçen otobüsleri kullanabilirler.
Otobüs numaraları; 10B, 10S, 14ÇK, 17, 17L, 19F, 19M, 19S, GZ1, GZ2, ER1,  ER2.

Kadıköy-Kartal Metrosu kullanarak da Yenisahra durağında inerek kısa bir yürüyüş ardından müzeye ulaşabilirsiniz.

Avrupa yakasından geçişler için Metrobüsle – Uzunçayır durağından Göztepe’ye geçiş yapılabilir.

Şahsi aracı ile gelecek olanlar için ufak bir tavsiye; müzenin olduğu sokakta park sorunu yaşayacaklarından, Göztepe Tren İstasyonu'nda arabanızı bırakarak, müzeye yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Ziyaret Günleri ve Giriş Ücreti

Sunay Akın'ın İstanbul'a büyük hediyesi olan İstanbul Oyuncak Müzesi'ni, Pazartesi günleri hariç hafta içi 09:30-18:00, hafta sonu ise 09:30-19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Tam Giriş Ücreti : 13 TL
İndirimli Giriş Ücreti : 10 TL
Engelliler, 3 yaş altı çocuklar, ICOM kart sahipleri, MMKD üyeleri,kokartlı rehber ve basın mensupları ise ücretsiz olarak girebilmektedir.

Müze bireysel ve grup şeklinde ziyaret edilmektedir. 
10 kişi ve üzerindeki grupla gitmeyi düşünüyorsanız, önceden 
0216 359 45 50 - 51 numaralı telefonu arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.


Sevgiler,
Betül❤️

Yorumlar

  1. Merhaba,
    İstanbul Oyuncak Müzesi hakkında yazmış olduğunuz bu yazıyı çok beğendim. Benimde bu yer ile ilgili bir sayfam var. Ziyaret ederseniz beni çok mutlu edersiniz. Ayrıca gezmeyi seviyorsanız siteme beklerim. İyi günler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder